משחקים הקשורים לעשיית אהל
אסור לעשות אוהל עראי בשבת. לכן, אסור למתוח אוהל בתוך הבית על הספות כדי לשחק מתחת.
גם כאשר האוהל אינו מיועד לשמש כאוהל, כלומר כדי שיהיה אפשר לשבת תחתיו, עדיין אסור לעשותו בשבת, אם בונים לו גם קירות מהצדדים. כדוגמא לכך כותבים חז"ל, שאסור להעמיד מיטה על גבי דפנות, כדי לישון על המיטה. אבל מותר לבנות בסדר הפוך, כלומר קודם לבנות את הגג, ואז לחבר את הקירות מתחתיו.
לכן, אם בונים חדר מלגו וכיו"ב, ויש בחדר חלל של טפח, יש להקפיד לבנות קודם את הגג ורק אחרי כן להוסיף את הקירות שמלמטה (פניני הלכה שבת טו, ה).
משחקים המבוססים על מתיחת קפיץ
הפוסקים כותבים שאין למתוח קפיץ של שעון בשבת. אבל מותר למתוח קפיץ של משחק.
הסיבה היא, ששעון אמור לעבוד כל הזמן. לכן, בשעה שהקפיץ אינו מתוח והשעון עומד, הוא 'מקולקל'. ולכן, מתיחת הקפיץ היא כעין תיקון השעון. לעומת זאת, משחק אינו עובד כל הזמן, ולכן הקפיץ אינו אמור להיות מתוח בו כל הזמן, וממילא לא רואים את הזמן שבו הקפיץ אינו מתוח כאילו המשחק מקולקל. (שש"כ טז, יד; פניני הלכה שבת טו, ח).
צעצועים המשמיעים קול
צעצועים שהם כלי נגינה ממש, אסור למבוגרים להשתמש בהם, וגם לילדים.
אבל אם מדובר בצעצוע שמשמיע קול שאינו מוסיקה, כגון קשקשנים של תינוקות, למבוגרים אסור להשמיע בו קול בכונה, אבל לילדים מותר לשחק בו, אף שהוא משמיע קול (שש"כ טז, ג והערה י שם).
טיפוס על עצים
אסור לטפס על עצים בשבת. אסור גם להשתמש בצידי אילן, כגון להשעין סולם על עץ, או להתנדנד בנדנדה הקשורה לענף של עץ. אבל אם הנדנדה קשורה למוט היוצא מן העץ, זה צדי צדים, שהוא מותר (שש"כ טז, טז).