תליית בגדים רטובים לייבוש
חכמים אסרו לתלות בגדים שנרטבו בשבת, באופן שניתן לחשוד שהתולה כיבס אותם בשבת (שו"ע, שא, מה). לכן, אסור לתלות בגדים שנרטבו במים מחמת גשם וכדומה לייבוש. האיסור הוא בין אם תולים את הבגדים בחוץ, ובין אם תולים את הבגדים בתוך הבית (שו"ע שם). אבל מותר לתלות את הבגדים במקומם הרגיל (שש"כ טו, לח).
אבל בגדים שמותר להרטיב אותם (כבגדי עור או פלסטיק) מותר לתלותם.
את המעיל מותר לתלות גם כן, כי ניכר שהוא רטוב מהגשם, ואין דרך לכבס מעילים (שש"כ שם).
מותר גם לתלות בגדי ילדים שנרטבו והם מלוכלכים וכדומה, אם ניכר שהם לא תלויים לייבוש אחרי כביסה, אלא לפני כביסה (משנ"ב שם קסד; שש"כ טו, יד במהדורה החדשה).
בכל מקרה, אין לתלות את הבגדים הרטובים סמוך לאש, כדי שיתייבשו על ידי חום האש (שו"ע שם, מו).
מותר לתלות בגדים לפני שבת, אף על פי שהם יישארו תלויים גם בשבת (שו"ע שם).
אין לנער את הבגדים בכח מהגשם שירד עליהם, כדי לסחטם.
טלטול בגדים רטובים
בגדים שנרטבו במים, והם בגדר 'טופח על מנת להטפיח' – דהיינו, שמי שיגע בהם, ירטב מספיק כדי להרטיב משהו אחר – אסור לטלטלם, מחשש שמא יבוא לסחוט (רמ"א שא, מו).
אם מדובר בבגד שאין מקפידים עליו שישאר יבש, כגון סמרטוטים, או מעילים, מותר לטלטל, כי אין חוששים שמא יבוא לסחוט (רמ"א שם).
הפוסקים כותבים שזה נכון גם עבור הסמרטוטים שאנו משתמשים בהם היום. אמנם נכון, שגם את הסמרטוטים סוחטים לאחר השימוש, או תוך כדי השימוש כדי לספוג בהם שוב ושוב, ואף על פי כן, כיון שמחמת עצמן אין בהם חשיבות שאדם יקפיד עליהם לסוחטן, אלא מחמת שרוצה להשתמש בהם שוב ושוב, אין בהם גזירת 'שמא יסחט' (פסקי תשובות שא, אות סד).
הליכה עם בגדים רטובים
אדם שנרטב מגשם, יכול ללכת עם הבגדים הרטובים שעליו, ולא חוששים שמא יסחט. עם זאת, חכמים אסרו ללכת במקום שיתכן שיוכל להחליק וליפול למים, כגון בקרבת שלוליות, ויבוא לידי סחיטה (רמ"א שא, מו).
מותר ללכת מראש בגשם, למרות שיודע שבגדיו ירטבו. היות שאין אפשרות אחרת לצאת מהבית בזמן הגשמים, לא גזרו חכמים (פסקי תשובות שא, אות סה). ואם נרטב, אינו חייב להסיר מיד את הבגדים כשמגיע לביתו (ילקוט יוסף שבת ב, סימן שא סעיף ז אות פז).
לדבר מצווה, מותר ללכת גם כשיתכן שירטב. כגון, לעבור ליד שלוליות בדרך לבית הכנסת (פסקי תשובות שם).
טלטול תאורת החירום בשבת
אם יש הפסקת חשמל ותאורת החירום נדלקת, מותר לנתק אותה מהקיר ולטלטל אותה (הרב רא"ם הכהן שו"ת בדי הארון סימן ט, בהסכמת הרב נבנצאל).
כמובן, אי אפשר לחבר את התאורה בחזרה לחשמל בתום השימוש, גם לפני שהפסקת החשמל הסתיימה.