אחת התכונות החשובות של אברהם אבינו שמתגלות בפרשנו, היא המעורבות החברתית וחוש הצדק שלו. הקב"ה מעדכן את אברהם על חורבנה הקרב של סדום, ואברהם מתקומם. הוא מנהל ויכוח נחוש מול הקב"ה, בטענה שהקב"ה נוהג שלא כדין "השופט כל הארץ לא יעשה משפט?!"
התכונה הזו, להיות רודף צדק ומעורב חברתית, היא תכונה חשובה מאוד. ציווי התורה "לא תעמוד על דם רעך", שבמדינת ישראל הפך גם לחוק הנושא את השם הזה, הוא גם כן קריאה להתערב – אתה רואה אדם במצוקה, התערב למענו.
אבל מי שמתערב, צריך לדעת לעשות זאת בחכמה. בדרך כלל, אין שחור ולבן בסיפור, והתערבות חד ממדית לצד אחד, פשוט מרגיזה את הצד השני, ולא תורמת לכלום.
כך למשל, להפגין נגד תופעה שלילית, גורם לאנשים להתרגז, ולא גורם להם לשנות את דעתם. כנ"ל לגבי תליית פשקווילים, פרסום הצהרות ומכתבים ישירים לאדם מעל גבי הפייסבוק ו/או העיתון.
רוצים להתערב באופן יעיל – השקיעו בזה בבקשה. הקשיבו לשני הצדדים, נסו לראות את המורכבות של הסיפור, ונסו לשמש גשר בין הצדדים, נסו לעזור לצדדים לראות כל אחד את האמת שאצל השני. עזרו להם להגיע לפשרה ביניהם, עם הצעות שלכם לכל היות.
אין לכם זמן לתהליך רציני ויעיל? אולי תסתפקו בהקשבה ותמיכה רגשית למי שמדבר איתכם. אל תתערבו בקול אם אין לכם זמן כי אתם כנראה רק מזיקים ולא מועילים.